הרמטכ”ל נפגש בימים האחרונים עם כמה קצינים בכירים בצבא – וסיכם איתם על פרישה מצה”ל. בין הקצינים שיסיימו את שירותם – תא”ל עופר וינטר, שלא מחזיק בתפקיד רשמי כשנה וחצי ולא נכלל בסבב המינויים האחרון במטכ”ל. הרמטכ״ל הודה לקצינים על תרומה משמעותית לביטחון המדינה ועשייתם רבת השנים.
בנוסף, יסיימו את שירותם גם תא”ל יניב אלאלוף, שהיה מפקד המכללה הבין-זרועית לפיקוד ולמטה, ותא״ל יורם כנפו, ראש מטה אגף כוח האדם.
אחרי שהודח, אמר וינטר למקורביו: “אני יוצא בראש מורם ומודה על הזכות שהייתה לי לשרת את עם ישראל במשך יותר מ-30 שנה. אני מתכוון לעשות זאת גם בהמשך”.
ביקורת על ההדחה של וינטר: “תדרכו נגדו”
בצבא טענו שהרקע לאי-הקידום של וינטר נעוץ בכך שהוא נפגש עם קצינים בצה”ל בתחילת המלחמה, והסביר שמוטב לצה”ל לא להיכנס קרקעית לרצועת עזה, כי זו תהיה “מלכודת מוות”. בהמשך וינטר טען שהוא התכוון לכך שאסור לצבא להיכנס “עיוור” לרצועה, ושאחרי שהתוכניות המבצעיות ישונו – אפשר יהיה לפעול בעזה.
“אני מבקש, בשם עם ישראל, להודות לתא״ל עופר וינטר על עשרות שנות שירות בצה”ל”, כתב ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט. “מדובר באחד ממפקדי השדה הטובים של צה”ל. אין לי ספק שעופר עוד יתרום רבות למדינת ישראל”.
אני מבקש, בשם עם ישראל, להודות לתא״ל עופר וינטר על עשרות שנות שירות בצה״ל.
אני מכיר את עופר 34 שנה, משירותנו בסיירת מטכ״ל ואחר כך ביחידת מגלן.
מאוחר יותר שירת עופר כמזכיר הצבאי שלי, בעת ששימשתי שר הביטחון, וביצע תפקידו בצורה מעולה.מדובר באחד ממפקדי השדה הטובים של צה״ל.… pic.twitter.com/QR4j2sIEa9
— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett) May 8, 2024
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ביקר את ההחלטה לשחרר את וינטר: “ההתנהלות הרשלנית וחסרת האחריות של גלנט – לוותר על קצין מצטיין ומוערך כמו עופר וינטר, היא המשך ישיר של ההתנהלות הלקויה שלו והמחדלים במשך כל החודשים האחרונים”.
“הדחת וינטר זו טעות בכל כך הרבה רמות”, הצטרף שר האוצר בצלאל סמוטריץ’. “אסור היה לרמטכ״ל לעסוק במינויים ובחילופי תפקידים. מי שאחראי לכישלון הצבאי מהגדולים שידענו לא יכול לבנות את הצבא של הדור הבא. וינטר הוא קצין התקפי שלא היה שותף לקונספציה והוא מוצא את עצמו מודח באמצע המלחמה. עולם הפוך”.
הדרך בה ראשי הצבא תדרכו במשך ימים שלמים כנגד תא״ל עופר וינטר, תדרוכים שהובילו לבסוף לשחרורו מצה״ל, נוגדת את כל הנורמות המקובלות בצה״ל מאז היווסדו.
מדובר בשערורייה ובהדחה של קצין בכיר שבניגוד לחלק ניכר מהקצינים במטה הכללי, לא נושא באחריות למחדל של השבעה באוקטובר.
אני מכיר היטב…
— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman) May 8, 2024
בשבוע שעבר הודיעו שר הביטחון יואב גלנט והרמטכ”ל הרצי הלוי על שורת מינויים של בכירי צה”ל. המינויים עוררו ביקורת בציבור, בין היתר בשל העובדה שהוחלט לקדם את ראש חטיבת המבצעים שלומי בינדר לתפקיד ראש אמ”ן.
“יש חשיבות לבדוק מה קרה בחטיבת המבצעים טרם שבעה באוקטובר, אם בינדר ואנשיו בנו את המערכות באופן שלוקח בחשבון את האפשרות שהולך להיות אירוע חריג”, הסביר תא”ל במילואים, רונן מנליס.
עשרות הורים שכולים ללוחמים בחטיבת גולני, שעליה פיקד בעבר בינדר, הודיעו שיגישו עתירה לבג”ץ נגד המינוי. “הוא לא ראוי, ובטח ובטח באשר אליו כמפקד בצה”ל שהביא את כולנו לאסון הזה של שבת בבוקר”, הסביר אייל אשל, אביה של התצפיתנית רוני אשל ז”ל. “אנחנו ממש בישורת האחרונה להגשת הבג”ץ הזה”.