01:30: מסיבת ניצחון במכללת תילתן ונאום ראשון של יהב לאחר בחירתו.
יהב: ״חיפאיות וחיפאים אהובים. את האמת? התגעגעתי! כמה אני אוהב את העיר הזו! תמה מערכת הבחירות, מעתה כולנו חיפה אחת! אני פונה לראש הממשלה ולממשלת ישראל: תם עידן הנתק בין עיריית חיפה והממשלה! מעכשיו אנחנו עובדים ביחד! אני מישיר מבט לכל מקבלי ההחלטות בישראל: חיפה לא תהיה עוד בעדיפות שניה. חיפה first! חיפה לפני הכל!
“חיפה צריכה להתכונן היטב לכל תרחיש ובכלל זה למלחמה, חיפה תנצח את נסראללה! עם שובי לתפקידי אני מתכוון לאחד את כל חלקי העיר, יהודים וערבים, שמסרבים להיות אויבים. דתיים וחילונים כאחד – עם אחד. 5 דתות עיר אחת טובה ושיוויונית לכולם.
״אני רוצה להודות לראשת העיר היוצאת עינת קליש רותם על תקופת שירותה למען העיר. אני שב לתפקיד חיי, להתחיל תיקון גדול למען חיפה ותושביה. אלו יהיו 5 שנים בהם נקבע את מיקומה של חיפה כבירת מטרופולין הצפון וכעיר העתיד של צעירי ישראל.
“אני רוצה לאחל לכולנו ובפרט לחיילי צה”ל הנלחמים עבורינו, ול-134 החטופים שנמצאים עדיין בשבי החמאס שהם ישובו למשפחותיהם בקרוב שלמים ובריאים״.
00:40: יונה יהב הוא ראש העיר הבא של חיפה. חמש שנים אחרי שהודח וכשהוא מתקרב לגיל 80 יהב חוזר לתפקיד חייו.
00:30: דוד עציוני, המועמד לראשות העיר חיפה, בהודעה דרמטית: “זה רק תחילת המסע שלנו יחד למען עתיד העיר חיפה. אני רוצה להודות קודם כל לרעייתי שלי ולמשפחתי היקרה על התמיכה לאורך כל הדרך. תודה לאלפי הפעילים ולעשרות אלפי התושבות והתושבים שבחרו ללכת לקלפי ולהצביע עבורי. אני מברך מכאן את יונה יהב ומאחל בהצלחה בתפקיד ובאיחוד השורות בעיר חיפה”.
00:30: ניצחון ענק ליהב – 62.6%, עציוני – 37.4%.
00:15: יהב מגדיל את הפער. אחרי ספירת 275 מתוך 445 קלפיות יהב עם 32,270 קולות ועציוני עם 19,247 קולות.
24:00: יהב ממשיך להוביל. אחרי ספירת כמחצית מהקלפיות להלן תוצאות האמת: יהב 23,628 קולות ועציוני 14,314 קולות. עד כה נספרו 243 קלפיות מתוך 445.
23:30: נספרו 117 מתוך 445 קלפיות. יהב מוביל (63.12%), עציוני (36.68%). רבע מהקלפיות במספרים: 13,000 הצביעו ליהב 8,000 לעציוני. אחוז ההצבעה הסופי – 32%.
סיבוב בחירות שני ואחרון יוצא לדרך בחיפה. הציבור בחיפה יכריע מי יהיה ראש העיר הבא של חיפה – דוד עציוני או יונה יהב.
22:00: סגירת קלפיות ותחילת ספירת הקולות. שיעור ההצבעה הסופי עומד על 28.6% בלבד. בסיבוב ראשון עמד שיעור ההצבעה על 42%.
20:00: רק 23.7% מבעלי זכות הבחירה הגיעו לקלפיות להצביע עד השעה 20:00. זהו הנתון הנמוך ביותר בבחירות בחיפה. שיעור ההצבעה הממוצע הארצי עומד על 36.4%.
18:00: רק 11.6% מבעלי זכות הבחירה הצביעו בקלפיות בחיפה עד השעה 17:00. סך הכל כ-30 אלף איש הצביעו לשני המועמדים לראשות העיר.
16:00: שיעור ההצבעה בחיפה עד השעה 16:00 נמוך מאד (8.9%). דווקא בקלפיות באזורי המגזר החרדי נרשמים שיעורי הצבעה גבוהים, ובחלקם הצביעו כבר 60% מבעלי זכות ההצבעה.
“או שהחילונים אדישים או שהם עדיין בעבודה ועוד יגיעו להצביע”, אומר גורם במטה יהב, “זה לא משחק לטובתנו ולא לטובת הציבור החילוני בחיפה”.
13:30 – יונה יהב ורעייתו רבקה הצביעו בשכונת דניה. דוד עציוני ורעייתו הילה הצביעו בשכונת אחוזה.
13:00 – פתיחת קלפיות.
היכן מצביעים? על פי החלטת משרד הפנים, הבחירות יתקיימו באותן קלפיות שפעלו ביום הבחירות (למעט הקלפיות בשכונת דניה, שהוצבו בגני “הוד הכרמל” וכעת יועתקו לבית הספר “כי”ח אליאנס”).
מתי מצביעים? הקלפיות יפתחו בשעה 13.00 וייסגרו בשעה 22:00. על מנת לאפשר את קיום הבחירות, הוחלט, כי כלל מערכת החינוך בחיפה תפעל ביום הבחירות עד השעה 12:00.
(ביום זה משרדי מרכז השירות לתושב בעיריית חיפה יהיו פתוחים עד השעה 11:00 בלבד.)
מתוך 12 מועמדים לראשות העיר נותרו רק שניים. יהב ועציוני. בסיבוב הראשון קיבל יהב 36.2% מכלל הקולות, ואילו עציוני קיבל 21.9%.
מאחר ואף אחד מהם לא עבר את רף 40%, נפגשים השניים פעם נוספת, כאשר בסיבוב זה יספיק קול אחד יותר כדי לנצח.
כמה הצביעו בסיבוב ראשון? מתוך 268 אלף בעלי זכות בחירה, הצביעו רק כמאה אלף איש. הפער בין יהב ועציוני הסתכם בכ-16 אלף קולות בלבד.
על פי הערכות, שיעור ההצבעה בסיבוב שני נמוכים עוד יותר מסיבוב ראשון, ואלו עשויים להסתכם בכ-35% בלבד.
עוד בסיבוב הראשון חתם עציוני הסכמים קואלציוניים עם הרשימות החרדיות – אגודת ישראל וש”ס. נציגי הרשימות הבטיחו לתמוך במועמדות עציוני, ובתמורה סוכם כי יקבלו סגנות ראש עיר, יו”ר ועדה משנה לתכנון ולבניה (מקומית), ונציגות בכל הוועדות.
זמן קצר לאחר הסיבוב הראשון חתם עציוני הסכם קואליציוני עם יעקב בורובסקי, שהתמודד לראשות העיר וקיבל רק 11.8%. חתימת ההסכם בין השניים באה לאחר עתירות שהגיש עציוני נגד בורובסקי על רקע קמפיין נגטיבי בו הואשם על ידי בורובסקי כי חתם על הסכם עם בל”ד.
בסיבוב הראשון חתם בורובסקי הסכם קואליציוני עם דגל התורה בראשות מיכי אלפר, ובסיבוב השני צפויה גם דגל התורה לתמוך בעציוני, כך שכל הרשימות החרדיות יתמכו בעציוני.
מנגד, במטה יהב חתמו על הסכמים קואליציוניים עם רשימות שרית גולן, אביהו האן והירוקים, צביקה ברבי, יש עתיד – צעירי חיפה בראשות יוסי שלום, קיריל קארטניק שזכה במנדט ונכנס למועצת העיר.
בנוסף, אנשי רשימתו של בורובסקי שנותרו מחוץ למועצת העיר הודיעו על תמיכה ביהב, ביניהם שמשון עידו, ועידו מורג.
אחרי הצהרות בסיבוב הראשון לפיהם ינוהלו קמפיינים חיוביים ולא נגטיביים, הוסרו הכפפות וגורמים בשני המטות פרסמו כרזות וסרטונים נגד המועמד השני.
במטה יהב תוקפים את עציוני על החיבור עם החרדים, ומתריעים כי עציוני “מכר” את העיר לחרדים. בקמפיין נגד עציוני נעשה שימוש בדברים שפרסמו גורמים במטה בורובסקי, שהתריעו מפני תמיכה בעציוני. “הצבעת עציוני קיבלת בל”ד”, צויין בקמפיין בגינו עתר עציוני נגד בורובסקי בסיבוב הראשון.
במטה עציוני וגורמים התומכים בו פרסמו קמפיין נגטיבי, הכולל כרזות וסרטונים התוקפים את יהב על הבטחות שניתנו לכאורה לרשימה הערבית חד”ש.
כך פורסם הבוקר (ראשון) סרטון בו יו”ר חד”ש איימן עודה קורא להצביע ליהב. בסרטון שהפיץ עודה בעמוד הפייסבוק שלו הוא אומר כי בשל גל ההסתה הימני השוטף את המדינה, ומאחר והרשימות הימניות והחרדיות סיכמו עם עציוני, הוא קורא להצביע ליהב איתו נפגש והיו הבנות בנוגע לערביי חיפה והכוונה לשמור על איזון בחיפה.
בסרטון נוסף שמפיצים אנשי ימין, צויין כי תושבי חיפה לא ישכחו ליהב את ההפגנות של התושבים הערבים בעיר, בהם הונפו דגלי פלסטין, ויש קריאה “לשמור על הבית היהודי”.
הבוקר (ראשון) קבעה ועדת הבחירות האזורית לדחות עתירה שהגיש שי גליק יו”ר “צלמו”, בה דרש כי יהב יחשוף הסכמים שנחתמו עם רשימת חד”ש. הוועדה קבעה כי אין כל הסכם.
מטה יהב הניף לאורך כל קמפיין הבחירות את דגל הליברליות, וזאת לאחר שעציוני חתם בסיבוב הראשון על הסכם עם הרשימות החרדיות והבטיח לנציגיהם תפקידים בכירים בקאוליציה שהוא מבקש להקים במידה וייבחר.
אל יהב הצטרפה שרית גולן, נציגת המחאה בחיפה ואביהו האן – יו”ר הירוקים כחול לבן הנתמך על ידי ח”כ בני גנץ. אנשי המחאה הביעו תמיכה חסרת תקדים ביהב, וקראו (שבת) למפגינים להצביע ליהב.
אנשי המחאה הגדילו לעשות ופרסמו נייר עמדה מסודר בו הם מפרטים מדוע הם מוטרדים מההסכמים הקואליציוניים שנחתמו על ידי עציוני.
בנייר העמדה מתייחסים לתמיכה של גדעון סער בעציוני, וכי אותו סער שבתחילה קרא תיגר על נתניהו, כעת יושב בממשלה ונראה כי ימשיך לעשות כן גם אם יפרשו ממנה בני גנץ וגדי אייזנקוט. עוד צויין כי סער למעשה מכשיר את ממשלת נתניהו.
באשר לשר בן גביר, נטען כי בבחירות קודמות חתם עציוני הסכם קואלציוני עם יואב רמתי, אותו רמתי שהצהיר כי היה רוצה ליישב את עזה ביהודים, ושנתמך בבחירות למועצה על ידי השר בן גביר. רמתי שפרש הודיע כי הסיר מועמדות ויתמוך בבורובסקי.
במחאה מציינים כי בורובסקי שחתם הסכם עם עציוני, נתמך על ידי רשימת רמתי ובן גביר, היה בעבר מועמדו של נתניהו ואף יצא להגנתו בעניין התנהלות מעונות ראש הממשלה.
באשר להסכמים עם אגודת ישראל וש”ס, במחאת העם חיפה טוענים כי עולה מהם כוונה לשינוי הסטטוס קוו, להגדיל את תקציבי החינוך התורני, לרבות הקמת בית ספר בקרית שמואל וגני ילדים עבור חב”ד, קיום פעילות בהפרדה מגדרית, שדרוג גינות ציבוריות באזורים בהם מתגוררת אוכלוסייה חרדית, ועוד.
גלי בזק עשת, ממובילות המחאה בחיפה בעצרת המחאה בחורב: “עציוני מזלזל במחנה הליברלי. אנשי המחנה שלנו פגשו בעציוני ובחרו שלא לתמוך בו. ההסכמים עליו חתם עציוני לחרדים חושפים על התחייבות להעביר כספים על חשבון הציבור הכללי של חיפה. זה הזמן לתקווה ולמעשים. יש להקים שלטון תחת ראשות יהב לקידום ערכים ליברליים. אם לא ננהר לקלפיות, ואחרי שאריה דרעי קרא לחרדים להצביע לעציוני, נתעורר לקואליציה של קיצונים. צאו להצביע. זה מה שיכריע את עתיד העיר ל-5 שנים הבאות”.
קריאתו של אריה דרעי להצביע לדרעי: “אנו רוצים לבחור בדוד עציוני לכבודו של מרן עובדיה יוסף. האם חיפה תהיה עיר חילונית ליברלית או עיר של כלל ישראל אבל עיר יהודית בה יכבדו את השבת ויתנו אפשרות לחנך את הילדים שלנו בדרך שחינכו אותנו. יש למסור הכל למען דוד עציוני”.