עדכון אחרון: 01.04.2024 | 14:06
מילואימניקים יזכו למימון נסיעה בכבישי אגרה כחלק מהחזר הוצאת הנסיעה, כך הוסכם היום (שני) בוועדת הכלכלה בכנסת. משרדי הביטחון והאוצר הסכימו לשאת כל אחד במחצית מהעלות, לאחר שח”כ וולדיגר יזמה את הדיון בנושא והיו”ר ביטן כינס את הוועדה מספר רב של פעמים ולחץ להגיע לסיכומים שיאפשרו זאת.
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח”כ דוד ביטן, הניחה היום על שולחן הכנסת מסקנות מתוך הדיונים ביוזמה לפטור מילואימניקים מתשלום בכבישי אגרה בנסיעה למילואים, לבקשת ח”כ מיכל וולדיגר. לאחר שבמהלך שורה של ישיבות שקיימה הוועדה בשבועות האחרונים, בהם דרש היו”ר ביטן ממשרדי הביטחון והאוצר להתחלק במימון ההוצאה, הבוקר הניחה הוועדה מסקנות בעניין על שולחן הכנסת, לפיהן משרד האוצר ומשרד הביטחון הודיעו כי יאפשרו מימון של הוצאת משרתי המילואים על נסיעה בכבישי אגרה כחלק ממימון הוצאות הנסיעה של משרת מילואים פעיל.
בשבועות האחרונים קיימה הוועדה חמש ישיבות בנושא, על מנת לקדם הסדר ראוי עבור משרתי המילואים הנוסעים בכבישי אגרה ממקום הצבתם לביתם ובחזרה, כדי שלא יישאו בהוצאה נוספת זו. בישיבות השתתפו נציגי משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משרד הביטחון, משרד האוצר, חברת כביש חוצה ישראל, מפעילי כבישי אגרה, ההסתדרות הלאומית והעמותה למען משרתי המילואים.
כבר בתחילת הדרך נרתמו החברות הפרטיות הפעילות את כבישי האגרה, והודיעו כי בהתאם לדרישת הוועדה יפטרו משרתי מילואים שיפנו אליהן מתשלום הקנסות בגין עיכוב בתשלום אגרה. על רקע זה הביעה הוועדה הערכה למפעילי כבישי האגרה בישראל: חברת דרך ארץ, חברת שפיר 6 צפון וחברת כרמלטון, על הודעתן בכתב כי הן יפטרו משרתי מילואים שיציגו תיעוד של שירות מילואים פעיל מתשלום הקנסות שהוטלו עליהם.
לאחר מכן התמקדו הדיונים במציאת הסדר ראוי שיפטור משרתי מילואים הממהרים לביתם ממקום השירות שלהם. בעקבות זאת הודיעו משרדי האוצר והביטחון, כי יאפשרו מימון של הוצאת משרתי המילואים על נסיעה בכבישי אגרה כחלק ממימון הוצאות הנסיעה של משרת מילואים פעיל. משרד הביטחון הודיע כי יישא בחצי מהעלות הנדרשת למימון ההוצאות הנוספות, ומשרד האוצר הודיע כי יישא במחצית השנייה של העלות, כאשר ההסדר יחול כבר מה-7 באוקטובר ועד לסוף 2024.
לאור זאת נענתה הוועדה לבקשת משרד האוצר, כי הדיונים בהצעת החוק המבקשת לתת פטור מאגרה לחיילים בדרכם לשירות מילואים, של ח”כ חנוך מלביצקי שהועברה להכנה לקריאה ראשונה בוועדה ומטרתה להסדיר זאת בחקיקה, יחלו רק בתחילת 2025, ככל שיהיה בכל צורך.